Tıbbi Birimler

Ana Sayfa
Damar Cerrahisi ve Varis
Damar Cerrahisi ve Varis

Damar cerrahisi, kan damarlarındaki sorunları değerlendiren ve tedavi eden bir cerrahi uzmanlık alanıdır. Damar cerrahisi, genellikle arterler ve venler olmak üzere kan damarları üzerindeki çeşitli hastalıkları ve durumları içerir. Varis tedavisi de damar cerrahisi kapsamında değerlendirilen bir konudur.Hastanemizde tıptaki son yenilikler ve teknolojiler kullanılarak varis tedavileri başarı ile gerçekleştirilebilmektedir.


Diyabetik Ayak

Şeker hastaları, yara iyileşmesi ve enfeksiyon problemi olan hastalardır. Bu hastalarda, damar sertliği zemininde ortaya çıkan damar tıkanıklıkları ve takibinde gelişen komplikasyonlar, şeker hastalığında yara iyileşmesinin gecikmesi ve buna bağlı olarak artan enfeksiyon riski nedeniyle ciddi sorunlar yaratabilmektedir. Bu hastaların tedavilerinde damar cerrahisi teknikleriyle faydalar sağlanabilmektedir.


Anevrizmalar (Damarlarda Genişleme, Balonlaşma)

Küçük çaplı anevrizmalar 6 ay veya 1 yıl gibi aralıklar ile ultrasonografi ile takip edilmektedirler. Ani bir çap artışında ek tetkikler veya müdahaleler gerekebilmektedir. Müdahalelerde açık operasyon ya da kapalı “endovasküler” yöntem uygulanmaktadır.


Kronik Toplardamar Yetmezliği ve Varis

Tanısında renkli doppler ultrasonografiden, tedavide; radyofrekans, lazer, skleroterapi ve gerekli görülürse cerrahi yöntemden faydalanılıyor.


Karotis Arter Hastalıkları (Şah Damarlarının Daralması veya Tıkanıklıkları)

Klinik muayenede doppler sonografi, MR Anjiografi, CT Anjiografi, konvansiyonel anjiografi gibi çeşitli yöntemler kullanılabilmektedir. Tedavisi; medikal tedavi, cerrahi tedavi ve girişimsel radyolojik müdahalelerdir.


Buerger Hastalığı (Tromboanjitis Obliterans Hastalığı)

Tanısı klinik muayene ve MR/ BT anjiyografi ile konulabilmektedir. Tedavisi; sigaranın bırakılması, el ve ayakların travmadan korunması, (damar genişletici) ilaçlar, cerrahi veya kimyasal sempatik blokaj şeklindedir.


Varis Tedavisi

Varis tedavisinde klasik cerrahi, Endovenöz Lazer Ablasyon (EVLA), Endovenöz Radyofrekans Ablasyon (RF) ve Mekanik Ablasyon gibi medikal amaçlı girişimsel yöntemlerinin yanı sıra Köpük Skleroterapi, Transdermal Lazer tedavisi ve Transdermal Radyofrekans tedavisi gibi estetik amaçlı işlemler de uygulanmaktadır.


Ani Damar Tıkanıklıkları (Emboli, Tromboz)

Tedavisinde; pıhtının ortadan kaldırılıp dolaşımın tekrar sağlanması anjiografik girişimler veya agresif pıhtı eritici ilaç tedavisi ile olabilmektedir. Eğer hastalığın zeminde daha önceden var olan ileri düzeyde darlıklar varsa bazen bu tedaviler ile istenen sonuçlar elde edilememesi durumunda bypass gibi cerrahiler de devreye girebilmektedir.


Derin Ven Trombozu ve Akciğer Embolisi

Tanısı bacakta venöz doppler ultrasonografi akciğerde kontrastlı tomografi ve MR ile konulabilmektedir. Tedavisinde akut yani ilk 1 ay içerisinde fark edilen hastalara pıhtının hemen eritilebildiği müdahaleli yöntemler olduğu gibi varis çorabı kullanımı, kan sulandırıcı medikal tedaviler de mevcuttur.