Sağlık Köşesi

Ana Sayfa
Sağlık Köşesi
Sağlık Rehberi
17 Mayıs 2024 Cuma

Sessizce ilerleyen tehlike: Osteoporotik omurga kırıkları

Özellikle 50 yaş üstü hastalarda görülen osteoporotik yani kemik erimesi sebebiyle oluşan omurga kırıklarına dikkat çeken Doç. Dr. Tuna Pehlivanoğlu, bu kırıklarının özelliklerine ve tedavisine değindi.
28 Mart 2022 Pazartesi

HİRSUTİSMUS (Kadınlarda Kıllanma Sorunu)

Hirsutizm; kıllanma, ergenlikten sonra kadınlarda aşırı erkek tipi kıl büyümesidir. Erkeklik hormonlarına bağlı yüz ve vücut bölgelerini yani bıyık ve sakal, kasık kılları, meme başı, kalçaları ve uylukları etkiler.
28 Mart 2022 Pazartesi

BACAK VARİSLERİ VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Halk arasında varis olarak bilinen venöz yetmezlik batı toplumlarında %20 gibi yüksek bir görülme oranına sahip bir hastalıktır. Kadın cinsiyet, uzun süreli ayakta kalmak veya oturmak, hormonal etkiler ve aile hikayesi önemli risk faktörleridir. Hastaların bacaklarında ağırlık ve yorgunluk hissi, ağrı ve gece krampları başlıca yakınmalardır. İleri dönemde çap artışı, şişlik, ciltte incelme ve parlaklaşma, renk değişikliği (pigmentasyon), dirençli kanamalar, zor iyileşen ülserasyonlar gibi daha ciddi tablolar karşımıza çıkabilir.
23 Mart 2022 Çarşamba

Hamileyken Evde Yapılabilecek Egzersizler

Hamilelikte egzersiz yapmak hamilelik sürecinizi daha kaliteli geçirmenizi sağlar. Aşağıda hamileyken evde yapılabilecek egzersiz örnekleri bulunmaktadır. Bu özel egzersizlerde ilk öğrenmeniz gereken temel duruştur.
23 Mart 2022 Çarşamba

Gebelikte Egzersiz

Gebelik ve egzersiz birçok kadının merak ettiği konulardan birisidir. Gebelik sırasında hangi egzersizler yapılmalı? Gebelikte egzersiz yaparken nelere dikkat edilmeli? Tüm bu soruları sizler için bu yazımızda cevapladık.
23 Mart 2022 Çarşamba

Kalp Hastalıkları Belirtileri ve Şikayetleri

Kalp hastalıkları birçok belirti ile kendini gösterebilmektedir. Aşağıda yer alan belirti ve şikayetler ile karşılaşıldığında en kısa zamanda kardiyoloji bölümüne başvurmak gerekmektedir.
23 Mart 2022 Çarşamba

Kalp Hastalıklarında Hangi Tanı Yöntemleri Kullanılır?

Kalp hastalıklarında kullanılan tanı ve tedavi yöntemlerini; EKO, TEE, Tansiyon Holter, 24 Saat Ritm Holter, Efor Testi, Koroner Anjiyografi, Bacak Damar Anjiyografisi, Karotis Anjiyografisi, Kalp Pili, Elektrofizyolojik İnceleme ve Ablasyon şeklinde sıralayabiliriz.